بازگشت به صفحه کامل

نخستین همایش منطقه ای وحدت حوزه و دانشگاه

نخستین همایش منطقه ای وحدت حوزه و دانشگاه


تاریخ انتشار : Publish : نسخه قابل چاپ Print

نخستین همایش منطقه ای وحدت حوزه و دانشگاه با محوریت شخصیت شناسی شهید مفتح با همکاری و هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، دانشگاه پیام نور، دانشکده فنی مهندسی و حوزه علمیه براردان و خواهران شهرستان تویسرکان در سالن آمفی تئاتر واحد تویسرکان برگزار گردید.

نخستین همایش منطقه ای وحدت حوزه و دانشگاه با محوریت شخصیت شناسی شهید مفتح با همکاری و هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، دانشگاه پیام نور، دانشکده فنی مهندسی و حوزه علمیه براردان و خواهران شهرستان تویسرکان در سالن آمفی تئاتر واحد تویسرکان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشکده فنی تویسرکان دکتر مجتبی بابایی رئیس دانشگاه آزاد واحد تویسرکان در آغاز شروع این مراسم در سخنانی توجه به فرهنگ را برای همه همچون هوا و اکسیژن لازم و واجب دانست و گفت: وحدت بین دانشگاه و حوزه در هر زمانی و بخصوص در این برهه که درگیر جنگ نرم هستیم از هر زمان دیگر واجب تر و ضروری تر است و در پرتو ایجاد وحدت بین این دو نهاد است که فرهنگ امکان و توانایی شکوفایی برایش فراهم می شود، وحدتی که یادگار شهید بزرگوار مفتح است.

دکتربابایی با بیان اینکه نخستین همایش وحدت حوزه و دانشگاه با محوریت شخصیت شناسی شهید مفتح در 29 آذر ماه در این شهرستان برگزار گردید گفت: این سومین سالی است که این همایش با جدیت در سطح تویسرکان با همت دانشگاهها و حوزه های شهرستان برگزار می گردد و دارای یک دبیر خانه دائمی است که در همایش امسال تعداد زیادی مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال گردید و تعداد بیست عنوان آن پذیرفته شد و از این تعداد شش مقاله برگزیده شدند و 3 مقاله بصورت شفاهی ارائه می گردد.

دکتر محمد مهدی مفتح نماینده مردم شهرستان تویسرکان و فزرند شهید مفتح نیز در این مراسم با بیان اینکه امام خمینی(ره) در مورد شهید مفتح فرموده بود: « روز مفتح را تجلیل کنید.» تأکید کرد این جمله امام که نسبت به شهید مفتح عنوان شده علاوه بر ضرورت تجلیل از این عالم و استاد شهید تصور بر این است که مقام علمی شهید مفتح مثل تمام شهدای دیگر بالا بوده اما اشاره امام دقیقاً به وحدت آفرینی حوزه و دانشگاه توسط این بزرگوار بوده است که به عنوان سمبلی ماندگار برای وحدت بین این دو نهاد علمی و مذهبی معرفی شده است.

همین وحدت حوزه و دانشگاه است که برای شناخت آرمانهای امام خمینی(ره) که باعث ایجاد وحدت در کل جامعه می شود و بسیار مورد تایید نیز بود ایشان بود اهمیت می یابد.

دکتر مفتح گفت: شاید بهترین و مهمترین مسیر برای پیشبرد اهداف جامعه و انقلاب ایجاد وحدت بین همین دو نهاد علمی دینی در کشور است که شهید مفتح جان و خون خود را در این راه نثار کشور و انقلاب اسلامی نمود.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ما شخصیتهای بزرگی در انقلاب اسلامی داشته ایم، اما هیچکدام همچون شهید مفتح سابقه تحصیل و تدریس هم در حوزه و هم در دانشگاه را نداشته اند و این شهید والا مقام از این نظر ویژه و منحصر به فرد هستند و همین عامل موثری شد که بتواند به خوبی زبان هر دو نهاد را بداند و بتواند هم با اساتید و دانشجویان و هم با علما و روحانیون به زبان خودشان حرف بزند و ارتباط برقرار کند، هرچند که در اوایل بسیار مورد هجمه و اعتراض از دو گروه قرار می گرفت اما این

برخوردها نتوانست مانعی بر سر راه ایشان ایجاد کند و خدشه ای بر هدف بزرگ وی که همان ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه بود وارد نماید.

 

پس از سخنان دکتر مفتح سخنران اصلی این مراسم حجت الاسلام حمیدرضا طالقانی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در خصوص نامگذاری این روز عنوان نمود: این نامگذاری با ابتکار و پیشنهاد حضرت امام خمینی(ره) صورت گرفت و بر می گردد به فعالیتهای شهید مفتح در دوران قبل از انقلاب و مقابله علیه فعالیتهای ‌که با هدف جداسازی حوزه و دانشگاه انجام می شد و هم دانشگاهیان و هم حوزویان از آن استقبال می کردند و خواهان این جداسازی و تفکیک بودند. اتهاماتی هم از ناحیه هر کدام بر دیگری وارد می شد بدین صورت که دانشگاهیان حوزویان را متحجر و بی علم می خواندند و در عوص طلاب نیز به دانشجویان به چشم غربزده و بی دین نگاه می کردند و در کل یک دیوار بی اعتمادی بین این دو گروه اصلی در جامعه کشیده شده بود و هر روزهم قطورتر می شد و حتی شهید مفتح نیز به خاطر تحصیل و تدریس در دانشگاه از سوی بعضی از طلاب حوزه طرد می شد و در دانشگاه نیز به خاطر تحصیل و تدریس ایشان در حوزه نظر مساعدی وجود نداشت،

حجت الاسلام حمیدرضا طالقانی با بیان اینکه: این شهید والامقام با تمام این نامهربانی ها ساخت و دست از هدف مقدس و بزرگی که داشت برنداشت گفت: این بزرگوار این هدف را با جدیت دنبال نمود تا اینکه توسط گروهک فرقان که از هدف و نتیجه مهم کار و فعالیت ایشان احساس خطر می کردند در سحن دانشگاه به شهادت رسید و امروز به حق نام ایشان در تقویم ما مزین شده است.

 

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در خصوص به نتیجه رسیدن خون پر ثمر شهید مفتح عنوان نمود: ما امروز شاهد این هستیم که در ایام اعتکاف تعداد دانشجویانی که اعلام آمادگی برای حضور در این مراسم معنوی را دارند آنقدر زیاد است که چندین مسجد به این عزیزان اختصاص داده می شود و همچنین در ایام ماه محرم حضور پرشور دانشجویان و اساتید قابل وصف نیست

در عوض در حوزه ها هم مباحث علمی در زمینه علوم انسانی رشد چشمگیری داشته و در جاهایی از دانشگاهها هم جلو زده اند و این دستاوردها نتیجه همین وحدت علمی و دینی بین این دو نهاد مقدس در کشور است.

در کل نگاهها باید نسبت به هم تلطیف شود.

وحدت حوزه و دانشگاه در کلام امام و رهبری وحدت در هدف است. هدف واحد و مشترک در ساختن کشوری اسلامی، مستقل و آزاد و پیشرفته و این هدف براورده نمی شود مگر با تلطیف نمودن نگاه حوزه و دانشگاه نسبت به هم.

پس از برنامه ی سخنرانی نفر از کسانی که مقاله اهنا بعنوان مقاله برتر برگزیده شده بود به صورت حضوری به ارائه مقاله پرداختند.

در حاشیه این همایش هم یک کارگاه مقاله نویسی برای علاقمندان در سالن کنفرانش واحد تویسرکان هم برگزار گردید.

همایش در بعد از ظهر در سالن کنفرانس فردوسی اداره ارشاد در خارج از دانشگاه برای عموم برگزار گردید که سخنران این مراسم دکتر طیب نیا وزیر اقتصاد بود و در سخنانی در مورد شهید مفتح ، ایشان را از سرمایه های این کشور دانست و با تاکید بر جمله حضرت امام خمینی(ره) در مورد ایشان شأن والای این شهید والامقام را یادآور شد.

دکتر طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات و اهداف دولت یازدهم و مسائل و مشکلاتی که در طول این سه سال دولت تدبیر و امید با آنها روبرو بود اشاره کرد.